fredag 23 maj 2014

Rotfruktsgratäng..

Det har gått alldeles för lång tid sedan senaste inlägget och det är hög tid för att uppdatera den här bloggen. Mycket har hänt sen senast, försommaren är här med ett fantastiskt väder och Agnes har hunnit bli 2 år och 8 månader. Vardagsmaten osar för det mesta på spisen i veckorna och sambon grillar gott till oss på helgen. Gott till grillat kött är den här lättlagade rotfruktsgratängen. Prova du med i stället för den klassiska potatisgratängen.

Rotfruktsgratäng

2 stora potatisar
1 stor morot
1 gul lök
1/2 kålrot
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm muskotnöt
150 gram västerbottenost
3 dl vispgrädde
salt & peppar

Skiva rotfrukterna ganska tunt. Lägg i en bunke, slå på grädden, vitlök, muskotnöt, salt och peppar plus hälften av osten och rör om. Häll ner allt i en ugnsfast form. Strö över resten av osten och gratinera i ugnen med ugnsfolie 225 grader i cirka 1 timma.