måndag 22 juli 2013

Smultron & blåbär..


Jag är uppväxt i en riktig bärplockarfamilj. Vi kunde vara ute hela dagar i skogen & roa oss med att plocka blåbär. Jag minns att jag tyckte det var riktigt kul & det bästa av allt var nog belöningen när man kom hem i form av en skål med blåbär & riktigt kall mjölk. Tänk vad lite man kunde glädjas åt då! Idag har jag inte ro att plocka mycket bär, jag plockar bara så jag får ihop till en paj eller två. Den här sommaren vimlar det av smultron i skogen på landet, så det har jag plockat. Agnes har proppat sin lilla mun full av dem & så har jag fryst in en påse. I vinter tänker jag ta fram den & göra något riktigt gott på dem & minnas tillbaka på den här underbart somriga sommaren vi har! 

lördag 20 juli 2013

Proteinvåfflor..

Nu är semestern i full gång & vilken sommar vi har! Sol, bad & värme, underbart!! Vi har haft några fantastiskt fina dagar på landet. Vi är husvakter åt mina svärföräldrar varje år & i år har vi haft otroligt tur med vädret. Vi har haft lata dagar & semester, men vi har en liten tjej som verkligen haft semester. Hon har badat, hon har lekt & hon har sovit som hon aldrig gjort förut. Det värmer verkligen i hjärtat av att se vår lilla tjej njuta så av livet!! Första dagen på landet gräddade pappi våfflor - nyttiga sådana i form av proteinvåfflor (receptet jag utlovat som fungerar lika bra att grädda pannkakor på).

Proteinvåfflor

240 gram äggvita
20 gram äggula
250 gram lätt kesella/ mini keso
80 gram havregryn
1 dl minimjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk salt

Mixa alla ingredienser så det blir en jämn smet. Värm upp ett våffeljärn & grädda våfflorna. 
Mums & nyttigt!! 




torsdag 4 juli 2013

Vinn soppor från Semper..

I morgon går jag på SEMESTER!! Det är knappt så jag tror det är sant. Jag minns när jag kom tillbaka till jobbet i januari efter 1,5 år hemma & tänkte att nu ska jag jobba ETT HALVÅR innan semester kommer. Ett halvår gick snabbt för nu är vi där!! 5 härliga lediga veckor väntar oss, så UNDERBART!! & för att riktigt fira det kör jag en repris då det finns några mumsiga soppor kvar att vinna från min förra tävling i samarbete med Semper. Maila mig ditt bästa tips på ett somrigt mellanmål till en liten hungrig mage senast 31/7 så kanske några soppor dimper ner hos dig.

sofia.ryberg75@gmail.com

Vinnaren presenteras såkart här på bloggen!!