tisdag 23 april 2013

Kanelbullar..


Vi bakade bullar härom helgen Agnes & jag. Eller rättare sagt  j a g bakade bullar & Agnes åt deg. Hon fullkomligt proppade sin lilla mun full av bulldeg & smackade av förtjusning. Det finns nog ingenting som är godare än klassiska nygräddade kanelbullar. Här är ett litet lagom recept på bullar så du även får tid för annat!

Kanelbullar
20 st

75 gram smör
7 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
2 krm salt
25 gram jäst
2 1/2 dl mjölk

Fyllning:



Smör
Strösocker
Kanel 

Garnering:

1 st lätt uppvispat ägg
Pärlsocker

Skär smöret i tunna skivor & lägg det i en bunke. Tillsätt 7 dl vetemjöl (spara resten till utbakningen), socker, salt & jästen delad i mindre bitar. Värm mjölken till 37 grader & rör ned den i mjölblandningen. Arbeta ihop degen tills den blir blank & smidig. Låt den jäsa under bakduk ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 225-250 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord & knåda den lätt. Kavla ut degen till till en rektangulär platta. Bred ut smöret på degplattan. Strö över socker & kanel. Rulla ihop degen till en rulle & skär rullen i 20 bitar. Ställ bitarna i pappersformar på en plåt & låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

Pensla bullarna med uppvispat ägg & strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt bullarna kallna under bakduk.

onsdag 3 april 2013

Vår vår vår..

Nu är den ÄNTLIGEN här, våren!! Som jag längtat. Det är något som händer när våren kommer, livet blir på något vis så mycket enklare att leva. Det blir ljusare, varmare & mycket härligare. Livsenergin fylls på & man vill städa, putsa & göra fint. Köpa blommor att sätta ut & göra vårfint på balkongen. Damma av cykeln & cykla stan runt. Busa i parken, köpa glass & bara sitta  lapa sol. Nu har det ÄNTLIGEN vänt!